Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Dataplace gaat voor duurzaam

Datacenters komen de laatste jaren met toenemende mate in het nieuws en krijgen soms zelfs het predicaat “energieslurpers”. Mede daarom heeft de politiek besloten dat er voorlopig geen datacenters meer gebouwd mogen worden in de regio Amsterdam zonder dat er nieuwe eisen worden gesteld aan duurzaamheid. Dataplace heeft als doel verantwoord, efficiënt, maar zeker ook duurzaam haar datacenters te exploiteren zonder dat dit ten koste gaat van onze betrouwbaarheid. Dit uit zich mede door het feit dat wij ISO14001 en ISO50001 gecertificeerd zijn. Wij houden ons constant bezig met het onderzoeken en doorvoeren van maatregelen die positief resultaat boeken op deze doelstellingen.

Bij Dataplace zijn ze van mening dat er ook met minder ingrijpende maatregelen een positieve bijdrage kan worden geleverd aan het verduurzamen van de datacenters. Daarom zal de aanvoertemperatuur en diens bandbreedte die ze hanteren in de cold-corridors verhoogd worden met 1 graden.

Op basis van onze jarenlange ervaring zijn wij van mening dat dit verantwoord is en dat u als klant hier geen hinder van ondervindt.