Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Liesveld zet in op Breedband Internet

LIESVELD – De gemeente Liesveld wil in zee met het bedrijf ProdaCom, een dochter van Promo Systems uit Langerak, om op korte termijn breedbandinternet op haar grondgebied mogelijk te maken.

Met deze onderneming worden gesprekken aangegaan over de entreekosten, maandelijkse kosten en contractduur voor de toekomstige klanten. Prodacom werkt met antennes, zodat er een draadloze internetverbinding ontstaat. Zo hoeft er geengebruik te worden gemaakt een kabelnetwerk. UPC en KPN lieten de gemeente Liesveld eerder weten dat zij voor te grote financiële en organisatorische inspanningen kwamen te staan als zij de ondergrondse infrastructuur zouden moeten aanpassen. De verwachting is dat de bedrijven de komende jaren zeer waarschijnlijk geen glasvezelkabels in Liesveld gaan aanleggen.

Door ProdaCom breedbandinternet te laten realiseren, geeft de gemeente toestemming voor het plaatsen van antennes op torens. Hierover is contact geweest met de eigenaren van de torens en ook de gemeenteraad heeft hiertegen geen bezwaar. Volgens de gemeente worden de antennes op zodanige wijze geplaatst, dat ze niet of nauwelijks opvallen. ‘In geen geval wordt het aanzien van de gebouwen geschaad.’

Een voorwaarde voor de overeenkomst is dat op termijn andere technieken van internetverbindingen zoals ADSL en kabel, ook tot de mogelijkheden van breedbandinternet kunnen behoren.

Het Kontakt Edities bv zaterdag 5 juli 2003