Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Microsoft werkt aan implementatie veilige e-mailstandaarden Office 365

Microsoft is bezig met de implementatie van DNSSEC en DANE op de Microsoft 365 (voorheen Office 365) cloud-omgevingen. Voor het einde van dit jaar zal de uitgaande e-mail vanuit het Exchange Online platform ondersteuning hebben voor DANE en DNSSEC. Eind volgend jaar zal deze ondersteuning er ook komen voor inkomende e-mail.

Wat is DANE?

Beveiligde verbinding tussen de ontvangende en verzendende mailserver.

Wat is DNSSEC

DNSSEC voorkomt dat cybercriminelen uw webverkeer kunnen omleiden naar valse sites.

Microsoft 365 cloud-omgevingen

Klanten van Microsoft vroegen al jaren om de ondersteuning van DNSSEC en DANE op de Azure en Microsoft 365 cloud-omgevingen. Microsoft geeft nu gehoor aan deze oproep. Sinds deze maand is ook IPv6 beschikbaar gekomen voor gebruikers van Azure Virtual Network.

Afgelopen najaar voerden Strategisch Leveranciersmanagement (SLM) Microsoft Rijk en Forum Standaardisatie de druk op Microsoft op. Aanleiding was dat uit de laatste Meting Informatiestandaarden bleek dat de adoptie van DNSSEC/DANE bij gemeenten en provincies was afgenomen omdat een aantal van hen was overgestapt naar Microsoft 365. Dat druist lijnrecht in tegen de verplichting van alle Nederlandse overheidsorganisaties om de standaarden op de pas-toe-of-leg-uit (ptolu)-lijst te implementeren.

Bron: SIDN