Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Nieuw systeem voor registratie .nl-domeinnamen

Alle .nl-domeinnamen staan geregistreerd in het Domeinnaamregistratiesysteem (DRS) van SIDN. Internetbedrijven kunnen via dit systeem nieuwe domeinnamen aanvragen en wijzigingen doorvoeren. Belanghebbenden kunnen via de Whois opvragen of een domeinnaam nog vrij is en wie een bepaalde domeinnaam beheert.

 

Inspringen op de groei

De afgelopen jaren is het aantal .nl-domeinnamen explosief gestegen. SIDN is daar op ingesprongen door een nieuw DRS te ontwikkelen met nog meer capaciteit en voorbereid te zijn op meer mogelijkheden voor haar klanten. Vanaf 22 september aanstaande wordt het huidige DRS2 vervangen door het nieuwe DRS4.0. Een registratiesysteem dat een stevige basis biedt voor de toekomst.

Voorbereiding

Het nieuwe systeem is ontwikkeld op basis van de wensen en eisen van onze deelnemers, ofwel de internet serviceproviders en hostingbedrijven die in opdracht van de eindgebruiker (houder) bevoegd zijn .nl-domeinnamen aan te vragen en wijzigingen door te voeren. Deze deelnemers hebben van SIDN uitgebreide informatie ontvangen over de aanpassingen die hun systeem nodig heeft om met DRS4.0 te kunnen werken. Om de overgang soepel te laten verlopen, heeft SIDN bovendien de afgelopen periode een testomgeving en (digitale) cursussen aangeboden aan haar deelnemers.

Wat merkt u ervan?

Met al deze voorbereidingen streeft SIDN ernaar dat u als houder van een .nl-domeinnaam niets merkt van deze overgang. We vinden het wel van belang dat u op de hoogte bent van wat er achter de schermen gebeurt.

 

Van 23 tot en met 25 september is het voor ProdaCom Internet niet mogelijk is uw registraties in te dienen bij SIDN. Tevens zal de Whois functionaliteit op onze website beperkt beschikbaar zijn. We raden u dan ook aan tijdig uw aanvragen in te dienen.