Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Gutenberg, nieuwe editor voor WordPress

WordPress 5.0

Er gaat binnenkort een grote update verandering komen in WordPress 5.0, een nieuwe editor. Up-to-date installaties konden de aankondiging niet missen en wij krijgen hier regelmatig vragen over. Op uw dashboard staat een melding over de plug-in Gutenberg. Moet u deze plug-in installeren? Dat mag u zelf bepalen, het is wellicht handig om alvast op een testpagina aan de slag te gaan met de nieuwe editor.

Waarom Gutenberg?

WordPress is van oorsprong een blog systeem, het blink dan ook uit in functionaliteiten voor het schrijven van teksten. Echter inmiddels draait bijna 30% van de websites op internet op WordPress. Het systeem heeft zicht de laatste jaren bewezen als prima basis voor mening website.

De plugin is  vernoemd naar Johannes Gutenberg, die wordt gezien als de uitvinder van de boekdrukkunst in Europa.

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is de nieuwe editor voor WordPress, hiermee ontstaat er een nieuwe en nog gebruiksvriendelijkere manier van website beheer. Het systeem is gebaseerd op basis van blokken.

Standaard blokken zijn aanwezig maar we kunnen ook maatwerk toepassen op de mogelijkheden in de blokken. Hiermee krijgt u nog meer kracht over de indeling van uw website.

Wanneer komt deze nieuwe editor?

De WordPress community werkt hard aan het in productie nemen van deze nieuwe editor welke nog in 2018 verwacht wordt. Gutenberg zal standaard onderdeel worden van WordPress 5.0.