Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Nieuwe Microsoft Edge browser

Op 15 januari 2020 heeft Microsoft zijn nieuwe browser gelanceerd. Microsoft Edge is volledig opnieuw gebouwd op basis van Chromium, dit is een open-source project waar ook Google Chrome en diverse andere browsers op draaien.

Browserlandschap

Door de overstap van Microsoft op Chromium is Mozilla Firefox een van de weinige browsers welke nog op een eigen core draait en niet als basis het Chromium project gebruikt. Enerzijds maakt de nieuwe Microsoft Edge browser het browserlandschap een stuk platter waardoor er minder keuze is. Anderzijds zal het makkelijker zijn om uw websites en applicaties op alle browsers te laten werken omdat ze allemaal dezelfde basis hebben.

Microsoft Edge, vanaf 15 januari 2020 te downloaden

Onze webdevelopers zijn al een tijdje aan het testen met bètaversie van de nieuwe browser. Conclusie van deze testen zijn dat het een prima browser is die goed werkt. Ondanks dat de browser gebouwd is basis van Chromium missen er wel veel functionaliteiten die wel beschikbaar zijn in bijvoorbeeld Google Chrome.

Hoe kom ik aan de nieuwe Mircrosoft Edge?

Microsoft Edge zal de komende maanden nog niet uitgerold worden via Windows Update, maar is al wel handmatig te installeren via de website van Microsoft.

De browser is compatibel met alle ondersteunde versies van Windows en macOS., , ,