Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Pas op voor acquisitiefraude

Regelmatig ontvangen wij vragen van klanten die benaderd zijn door een bedrijf met een mooi verhaal om domeinnamen te registreren. Het verhaal is in veel gevallen gelijk, het bedrijf geeft aan dat ze een aanvraag hebben ontvangen voor een .info of .com domeinnaam gelijkend aan uw .nl-domeinnaam. Omdat ze niet willen dat deze aanvraag inbreuk maakt op uw merk of bedrijfsnaam bieden ze u de domeinnaam aan. Vaak op basis van een meerjarige overeenkomst tegen hoge tarieven.

Bekijk ook de uitzending van Opgelicht!? uit november 2015. Opgelicht?! is het tv-programma met spraakmakende reportages over oplichtingspraktijken en de laatste nieuwtjes, waarschuwingen en tips uit de wereld van fraude en bedrog.

Hoe herken ik domeinnaamfraude?

U wordt benaderd door een iemand die zich voordoet als een werknemer van een bedrijf met de mededeling dat iemand anders uw domeinnaam met een andere extentie wil laten
registreren. De beller zegt dat hij verplicht is om u op de hoogte te stellen. U moet snel handelen om de domeinnaam in handen te krijgen. Het bedrijf belt meestal met een afgeschermd telefoonnummer en ze geven vaak geen telefoonnummer af om op terug te bellen.

Hoe voorkom ik domeinnaamfraude?

  • Vraag om een schriftelijke bevestiging door de beller.
  • Neem contact op met uw hostingbedrijf.
  • Overweeg of het een risico is als uw domeinnnaam met andere extensies verschijnt. Zoja, laat dan bij voorbaat relevante domeinnamen/extensies vastleggen.

Melden bij de Fraudehelpdesk.nl

Word je benaderd door een van deze partijen, probeer dan namen, telefoonnummers, etc. te noteren en bewaar eventuele e-mails die je krijgt. Meld je vervolgens bij de Fraudehelpdesk.nl