Bel mij terug

[contact-form-7 id="6975" title="Terugbelverzoek"]
Bel mij terug Over ons

Phishing e-mail over pakketlevering

Recent ontvingen wij een e-mail van Derhout Logistiek BV over een pakketlevering. De opzet van deze e-mail leek in eerste opzicht legitiem, maar toch klopten er een aantal zaken niet. “Op woensdag 3 mei om 16:51 heeft een van onze chauffeurs geprobeerd om een pakket voor Promo Internet B.V. af te leveren op het onderstaande adres.”.  Ons kantoor was echter gewoon geopend op het aangegeven tijdstip.

Uit deze e-mail blijkt wel dat criminelen steeds meer moeite doen om uw gegevens afhandig te maken. Het bedrijf Derhout Logistiek BV blijkt niet te bestaan, het is niet te vinden bij  de Kamer van Koophandel en op Google. Om in te zien van wie het pakket is moeten we op een linkje klikken naar een afsprakenformulier, dat dit een .doc document is lijkt verdacht. Als we de website www.derhoutlogistiek.com bezoeken door hem in te tikken in onze browser dan vinden we daar geen website. Ook blijkt uit de e-mail duidelijk dat ze willen dat je het de link gaat. Bellen is ook lastig met een telefoonnummer van 9 tekens.

Tips om te herkennen of het om een legitieme e-mail of phishing e-mail gaat

  1. Verwacht uw een pakketlevering?
  2. Als u met de muis over de link gaat, ziet u dan dezelfde link als de link die zichtbaar is?
  3. Is de afzender van de e-mail ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
  4. Kloppen alle gegevens in de e-mail? Bijvoorbeeld telefoonnummer en e-mailadressen
  5. Ze bevatten vaak slecht taalgebruik. Denk aan slechtlopende zinnen en spel- en grammaticafouten. Let op! De trend is dat in valse e-mail steeds minder fouten voor komen.
  6. Vaak ontbreekt een persoonlijke aanhef. U wordt aangesproken als ‘Geachte klant’ of ‘Beste heer/mevrouw’.Toch zijn er ook valse mails waarin u wél met uw naam wordt aangesproken, blijf dus opletten.
  7. Een vaag e-mailadres dat als verzendadres is gebruikt.
  8. Oplichters willen u op een link laten klikken en gebruiken die veelvuldig. Ook plaatsen ze kleurrijke buttons.
  9. Moet u een betaling doen via Bitcoins, 3V Voucher of PaySafeCard? Dan is de mail vals

De opzet van deze e-mail geeft wel aan dat u als ondernemer alert moet blijven bij e-mails met linkjes naar websites. Ook de Fraudehelpdesk maakt melding van dit soort e-mails, echter dan afkomstig vanuit andere bedrijfsnamen.